Uzsākot jaunu gadu, vēlamies novērtēt labāko, kas paveikts aizgājušajā, neskatoties un, iespējams, pat par spīti sarežģītajiem 2020. gada apstākļiem! Leposimies ar labi paveikto, svinot desmitgadi LLF iniciētajai Latvijas partnerību balvai LEADER Dižprojekts – izvirzītiem Vietējo iniciatīvu projektiem, kuri realizēti VRG darbības teritorijā ar LEADER ELFLA  atbalstu un kuri ir teritorijas lepnums un aktīvo ļaužu darbības apliecinājums. 

Šī konkursa mērķis ir  popularizēt unikālas un reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas, kas īstenotas ar LEADER pieeju un saņēmušas finansējumu. Lepojamies ar paveikto,  iedrošinot arī citus aktīvai rīcībai.

Kempingā “Apaļkalns”, izveidojot suņu pastaigu vietu – adžiliti treniņu laukuma infrastruktūru, radīta pievilcīga vide kempinga apmeklētājiem – suņu saimniekiem. Projektā iegādāti specializētie šķēršļi, adžiliti treniņiem un labiekārtota laukuma teritorija, atbilstoši suņu treniņu prasībām. Radot jaunu, tūrisma plūsmu veicinošu rīku, rasta iespēja piesaistīt jaunus apmeklētājus kempingam.

Suņu treniņu laukums iekārtots atbilstoši kinologu norādītām prasībām, radīta jauna infrastruktūra, kuru iespējams izmantot kempinga viesiem un ir radušās iespējas jaunam suņu apmācības pakalpojumam, sadarbībā ar “Suņu skolām”. Realizētais projekts veic arī sociālu funkciju, ļaujot vietējiem suņu saimniekiem izmantot specializēto laukumu, satikties un kopā aktīvi atpūsties.

Pašvaldība šī projekta īstenošanai iznomā  nekustamo īpašumu “Ezermalas tīrumi”. Projektu bija iespējams realizēt, jo kempings “Apaļkalns” aktīvi attīsta jaunus pakalpojumus. LEADER programmā jau iepriekš realizēti projekti, attīstot infrastruktūru ģimenēm ar bērniem, izveidojot bērnu spēļu laukumu un minigolfa spēles parku.

Vairāk informācija LLF mājas lapā INFORMĀCIJA PAR PROJEKTU ŠEIT

Par biedrības Cēsu rajona lauku partnerība izvirzīto projektu var nobalsot Latvijas Lauku foruma

Facebook profilā: Facebook BALSO ŠEIT

Twitter  Twitter BALSO ŠEIT,

Instagram  Instagram BALSO ŠEIT.

Reakciju “patīk” un dalīšanos skaits dos 1/3 no kopējā kandidāta vērtējuma. Līdz 15. februārim dalies un spied “patīk”!

Kopumā Latvijas Lauku Foruma iniciētajai Latvijas partnerību balvai LEADER Dižprojekts, saņemti 29 pieteikumus titulam Dižprojekts 2020.

Ar visu Dižprojekta 2020 izvirzīto kandidātu projektu aprakstiem un foto var iepazīties Latvijas lauku foruma mājaslapā 

https://laukuforums.lv/lv/archives/11560