7. septembra pēcpusdienā, draudzīgā atmosfērā uz pirmo kopā sanākšanu pulcējās Veselavas kopa.

 

Uz pirmo sarunu bija ieradušies krietns pulciņš dažādu vecumu dalībnieku. Cilvēki bija ļoti gandarīti par to, ka ir iespēja satikt esošos un iepazīt jaunos veselaviešus, kas nesen nopirkuši īpašumu, sāk veidot biznesu vai pārņēmuši vecāku īpašumu un tagad tajā izvērš aktīvu uzņēmējdarbību.

Tikšanās ietvaros biedrības kopienu virzītāja  Kristīna pastāstīja, kādēļ biedrība Cēsu rajona lauku partnerība šobrīd veicina kopienu veidošanos partnerības teritorijā, kādas kopienas jau šobrīd aktīvi darbojas šajā teritorijā, dalījās ar Liepas, Mārsnēnu, Vecpiebalgas un arī Raunas kopu pieredzes stāstiem, lai nedaudz ieskicētu iespējas, ko Veselavai var dot kopīga darbošanās brīvprātīgā kopienas kustībā. Katram dalībniekam bija iespēja īsi iepazīstināt ar sevi – kas viņu saista ar Veselavu un kādēļ viņš ir atnācis uz šo tikšanos, ko cer no tās sagaidīt. 

Sanākšanas laikā katram bija iespēja dalīties savās domās par to, ar ko viņi Veselavā lepojas un arī to, kas viņiem pietrūkst, ko kopīgi varētu darīt, organizēt, veidot, lai dzīve būtu interesantāka un Veselava ciemiņiem vilinošāka.

Veselavieši īpaši lepojas ar to, ka Veselavā ir dzimis Latvijas karoga radītājs, atrodas brīnišķīga vieta – Veselavas muiža, estrāde un pastaigu taka no muižas līdz estrādei. Veselavā ir iespēja baudīt zirgu izjādes, treniņus, vasaras nometnes, kā arī ir brīnišķīgas jaunas tūrisma vietas –   Brīvkalni un Brīvnieku Pūču taka. Dalībnieki arī iezīmēja jautājumus, kurus vēlētos risināt kopīgi – Veselavai jāatgūst un jāspodrina sava krustceļa funkcija, izmantojot savu ideālo atrašanās vietu, jārada iemesli, lai cilvēki piebremzētu, apstātos, ēstu, nakšņotu un izbaudītu, aktualizēja nepieciešamību tirdziņa izveidei Veselavā. Kā svarīgs jautājums tika aktualizēts jautājums par kopīga piedāvājuma veidošanu ietverot gan Veselavas apskates vietas, gan uzņēmumus, gan zemniekus. 

Dalībnieki arī vienojās par tuvākajām aktivitātēm, kas varētu tikt realizētas līdzdarbojoties visiem kopā un vienojās par nākamo kopā sanākšanu.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Kristīna Sprūdža